Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

b) bestem priselasticiteten som funktion af prisen

24. april 2012 af liquidn (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har fået givet denne opgave

opgaven lyder 

Den årlige afsætning for en vare er givet ved
a(p):=−400*p+10000
hvor p er prisen målt i kr. og a(p) er afsætningen målt i stk. ved en pris på p kr

a) tegn grafen for a(p)

jeg har tegnet denne linje, som er en retlinje 

og skal nu bestemme priselasticiteten som funktion af prisen

hvordan gør jeg det? 
 

mit bud er −400*((x)/(−400*x+10000))

men jeg er ikke sikker.. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. april 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad?

Uddyb.


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

b) Hvis priselasticiteten defineres som

      E(p) = p·a'(p)/a(p)

indsætter man a(p) og a'(p) i udtrykket.


Svar #3
24. april 2012 af liquidn (Slettet)

 #1 hvad skal jeg uddybe, det er sådan opgaven lyder.. 

#2 det vil sige jeg skal differentiere min ligning og indsætter den  differentieret og udifferentieret i E(p) = p·a'(p)/a(p)


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Du skal differentiere funktionen a(p) og indsætte det i udtrykket for E(p).


Brugbart svar (2)

Svar #5
24. april 2012 af YesMe (Slettet)

#3

Du uddybte ikke før du redigerede din indlæg.

Ifølge #2, har man endelig forstået hvordan priselasticiteten lyder matematisk.

E(p) = p·a'(p)/a(p)

du har, at a(p) = −400p + 104

så mangler du bare at bestemme a'(p)

og indsætte dem i E funktion.


Svar #6
24. april 2012 af liquidn (Slettet)

#3det vil sige at dette er -400/−400*p+10000 priselasticiteten som funktion af prisen? 


Brugbart svar (2)

Svar #7
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Med

      a(p) = -400·p + 10000 ,

fås

      a'(p) = -400 ,

og dermed

      E(p) = p·a'(p)/a(p) = -400·p / (10000 - 400p).

Dit udtryk mangler parenteser og en faktor p.


Skriv et svar til: b) bestem priselasticiteten som funktion af prisen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.