Matematik

Andengradsligninger

25. april 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det den rigtige måde jeg har regnet andengradsligningen ud? 

Jeg er ikke sikker på om det er rigtigt.

 

–x2 + 6 x - 9 = 0


a= 1
b= 6
c= -9

d= 62 – 4 · 1 · (-9)   = 72

Vi bruger x = (-b± √d)/(2 ·a), da d >0

x = (-6+ √72)/(2 ·1) = 1.24

eller

x = (-6- √72)/(2 ·1) = -7.24

 

Tusind tak.. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. april 2012 af kanin011 (Slettet)

a=-1

Ellers ser det rigtigt ud


Svar #2
25. april 2012 af simonlinn (Slettet)

Okay tusind tak


Svar #3
25. april 2012 af simonlinn (Slettet)

Men så giver svaret 0?


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. april 2012 af nette277 (Slettet)

Du mener vel at d= 0 :D Og det gør ikke noget, så er der bare kun én løsning :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. april 2012 af nette277 (Slettet)

Jeg får x=3


Svar #6
25. april 2012 af simonlinn (Slettet)

Ja, d=0, men tusind tak for hjælpen :D


Brugbart svar (2)

Svar #7
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har

-x2 +6x -9 = -(x2 -6x +9) = -(x2 -2·3x +32) = -(x -3)2


Svar #8
25. april 2012 af simonlinn (Slettet)

Kan i også hjælpe mig med dem her:

x2 - 1 = 0 og x- 42x = 0

 

tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Faktoriser hver venstreside og benyt nulreglen.

x2 -1 = 0 ,

x2 -12 = 0 ,

(x +1)(x -1) = 0

Ved x2 -42x = 0 sættes en faktor uden for parentes på venstre side.


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.