Matematik

Reduktion

25. april 2012 af erik1510 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :) 

Jeg skal reducere udtrykket: 

(  (a^2) / (b^-3)  ) *  (    (b^-1) / (a^3)   ) * (  (a^1) / ( kvadratrod b)  )

 

har tænkt at man vender brøk nr. 2 om således at jeg har alle "a" i tællleren og alle "b" i nævneren. Så får jeg at tælleren giver 1. Men jeg kan ikke finde ud af hvad alle "b" i nævneren bliver til. 

 

Jeg får med andre ord resultatet til: b^(-3/2).................... men lommeregneren siger at det giver: b^(3/2)    - altså uden minus. 

 

Er der nogen der ved hvad jeg har gjort galt ? 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, et eller andet sted i dine usynlige mellemregninger er forkert.

(1/b-3)·(1/b)·(1/b1/2) = b3·(1/b3/2) = b3/2


Svar #2
25. april 2012 af erik1510 (Slettet)

hvordan er det du får (1/b^3/2) ? :) 

 

Tak for din hjælp :)


Svar #3
25. april 2012 af erik1510 (Slettet)

altså er det rigtigt at :      (1/b^-3) = b^3   


Svar #4
25. april 2012 af erik1510 (Slettet)

Det jeg mener er, at jeg kan ikke helt forstå det der sker som step nr. 2 mellem de to lighedstegn ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt, at 1/b-3 = b3

(a2 / b-3) · (b-1 / a3) · (a1 / √b) = a2 · b3 · b-1 · a-3 · a · b-1/2 = a2-3+1 · b3-1-1/2 = a0 · b3/2 = b3/2


Svar #6
26. april 2012 af erik1510 (Slettet)

Mange tak, det er dejlig med alle mellemregningerne :) men jeg er helt med på hvordan du kommer frem til a, men jeg forstår ikke helt hvordan det der du får alt det med b?   jeg for nemlig de stik modsatte - og + tegn i eksponenterne når jeg skal udregne b?     

måske du kunne skrive hvad du gjorde for at finde b ? :) 

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2012 af mathon

for b

               b3·b-1·b-(1/2) = b3-1-(1/2) = b3/2


Svar #8
26. april 2012 af erik1510 (Slettet)

Tak skal I alle have :) Nu har jeg gennemskuet det :) 

 

det jeg gjorde var at:     vende brøk nr. 2 om og forkorte derefter, men 

det I har gjort var at: vende brøk nr. 1 og brøk nr. 3 om i stedet for brøk nr. 2 

 

det passer tak :) 


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.