Matematik

Vækst

26. april 2012 af Lisianthus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen

Kunne nogen evt hjælpe mig i gang med denne opgave.

Har tjekket forumet men der er intet hjælp at hente på de oprettede tråde :/

 

Om en bestemt population gælder, at der til et bestemt tidspunkt er 4500 individer i populationen. Endvidere gælder, at populationen vokser med 2,4 % pr. år.

 

a) Opskriv fremskrivningsfaktoren a og begyndelsesværdien b.

b) Opstil en model på formen y=b*a^x ,hvor x betegner antal år og y populationen.

c) Udregn hvor meget populationen er vokset til efter 5 år.

 

Er det korrekt at a) kun er:

a = 2,4

b= 4500


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke helt korrekt. Hvis væksten pr år er r, er fremskrivningsfaktoren a jo lig med a = 1+r . Her gælder der så

a = 1,024

Værdien for b er korrekt.


Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.