Matematik

Trigonometriske funktioner

26. april 2012 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften folkens

Jeg er igang  med at forberede mig på mundtlige spørgsmål til eksamen, men jeg sidder lidt fast, så håber i kan hjælpe.

 

Under eksaminationen skal du komme ind på:

- Definitionen af de trigonometriske funktioner, cosinus, sinus og tangens og løsning af trigonometriske grundligninger/uligheder.

- Differentialkvotienterne for cos(x) , sin(x) og tan(x).

- Betydningen af konsonaterne a,b,c og k i regneforskriften for funktionen f(x)= a * sin (bx + c) + k


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. april 2012 af solsorten1 (Slettet)

Jeg vil foreslå at du følger mit link: http://bogwebs.systime.dk/mathweb12/mathwebhtxB2/mathweb/MatVideoer/videoer.asp og går ind under

''trigonometriske funktioner''

 

- se evt. vedhæftet fil (egne skrevne notater).


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Definition : Tegn og vis på enhedscirkel i koordinatsystem.

Betydningen af a,b,c og k i regneforskriften for funktionen f(x)= a * sin (bx + c) + k :

a = amplityden eller udsvinget, dvs. bølgehøjden.

k = gennemsnitshøjden på y-aksen.

c = forskydning på x-aksen.

b = bestemmer bølge-længden. stor b giver mange korte bølger.


Svar #3
29. april 2012 af Mads_Kronborg (Slettet)

Hejsa folkens

jeg har ikke været hjemme de sidste par dag, derfor jeg svare nu.

"Definition" er det bare den almindelige cosinus,sinus og tangens for retvinklede trekanter jeg skal vise... eller hva?

eller er det, det med hvordan cosinus, sinus og tangens opføre sige når man tegner den som en funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2012 af mathon

udtrykket for en harmonisk svingning
fremkommer ved projektion - af et punkt,
der udfører en jævn cirkelbevægelse
med konstant vinkelhastighed ω - på
en af koordinatakserne i planen:

       
                          jævn cirkelbevægelse

                                       r(t) = [A·cos(ωt+φo) + xo ; A·sin(ωt+φo) + yo]

dvs
                                       x(t) = A·cos(ωt+φo) + xo
                eller
                                       y(t) = A·sin(ωt+φo) + yo

 


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.