Matematik

Integral

27. april 2012 af Jasada (Slettet) - Niveau: A-niveau

integraler er ubestemte og lyder således de to : cos(ln(x))/2x dx  og den anden lyder (x^5+x^3+x^2)/(3*x^4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2012 af nielsenHTX

den første brug substitution med

u=ln(x) , du=1/xdx  så

∫cos(ln(x))/(2x)dx=∫cos(u)/2du=...fortsæt selv

den anden divider x^4 op i alle led og integrerer så hvert led for sig. så

∫ (x^5+x^3+x^2)/(3*x^4)dx=∫(1/3)(x+(1/x)+(1/x2))dx=osv

 


Svar #2
27. april 2012 af Jasada (Slettet)

jeg har brug for hjælp til endnu en integral (2X^3+3)/(x^2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt samme fremgangsmåde som ved det sidste integral i #1. Divider hvert led i tælleren med x2 og integrer hvert led for sig.


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.