Dansk

Video - træls/trælst

28. april 2012 af ravnehun (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.dk.

Jeg vil gerne vide om I ikke kan lave en video omhandlende, hvornår man bruger træls, og hvornår man bruger trælst, for jeg synes godt, at det kan være en lillesmule svært at finde ud af, hvornår man skal bruge det ene ord, og hvornår det er det andet ord, man skal gøre brug af.

Kan det lade sig gøre, at lave en video, hvor reglen for træls/trælst bliver gennemgået?

Hvis man gerne vil tilkendegive, at man synes, at man synes, at der er noget, der er trælst/træls, vil man så sige:

1. Jeg synes, det er tæls

eller

2. Jeg synes, det er trælst

Jeg hælder mest til nr. 2., men er meget i tvivl om, hvilken en, der lyder bedst.

Hvad vil være det mest korrekte at sige?

Hilsen Regitze, 2a, Risskov Gymnasium.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2012 af 123434 (Slettet)

Jeg synes, det er træls.

Det er træls

Det=grundled

er=udsagnsled

træls=omsagnsled til grundled

Derfor skal det hedde træls og ikke trælst

Et andet eksempel

Hurtig-hurtigt

Hun er hurtig

Han løber hurtigt

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af sorenorskov (Slettet)

#1


Jeg synes, det er træls.

Det er træls

Det=grundled

er=udsagnsled

træls=omsagnsled til grundled

Derfor skal det hedde træls og ikke trælst

Et andet eksempel

Hurtig-hurtigt

Hun er hurtig

Han løber hurtigt

 

FORKERT!

fx. Dyret er hurtigt.

Der kommer også -t på ved fælleskøn, ikke kun når det er et adverbium.


Skriv et svar til: Video - træls/trælst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.