Matematik

Omdrejningslegeme

29. april 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har to funktioner (f og g) som afgrænser et område mellem -3 og 3. Jeg skal finde rumfanget af det område M de to funktioner afgrænser, når det drejes 360 grader omkring førsteaksen.

Hvis jeg udregner rumfanget af omdrejningslegeme f afgrænser mellem -3 og 3 får jeg

3830

og tilsvarende for g

1206

Forskellen mellem dette er

RM = 2624

Hvis jeg derimod udregner det hele i et integral, dvs.

π*∫(f(x)-g(x))2dx   (grænserne er stadig -3 og 3)

får jeg

RM = 814,3

Hvorfor er der forskel på de to tal, og hvad er rigtigt? Er det fordi hver funktion skal opløftes i 2., hvis jeg regner det ud i ét integrale?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af YesMe (Slettet)

Afhænger af, hvordan din opgave er formuleret helt præcist.

RM = π∫03(f(x) - g(x))2 dx     for f(x) > g(x), når x ∈ [0 ; 3]

    førsteaksen


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2012 af mette48 (Slettet)

Det ønskede omdrejningslegeme er en ring, der ligger rundt om aksen i en vis afstand

Når du trækker de 2 funktioner fra hinanden,  nedsætter du ringens afstand fra aksen til 0 og i stedet for en ring får du nu en cirkelskive.

Rumfanget af ringen er mindre end rumfanget af cirkelskiven


Svar #3
29. april 2012 af placebo321 (Slettet)

#2: Det er jeg klar over. Ellers tak.

Hvad er rigtigt

1) π*∫-33(f(x)-g(x))2 dx

eller

2) π*∫-33(f(x)2-g(x)2) dx 

Jeg vil selv mene, at 2 er rigtigt

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2012 af YesMe (Slettet)

Nr. 2

Men grænserne er jo forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2012 af mette48 (Slettet)

RM = π∫03(f(x) - g(x))2 dx #1 det er da ikke rigtigt

Rm = π-33∫f(x)2dx - π-33∫g(x)2dx    for f(x) > g(x), når x ∈ [-3 ; 3]


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. april 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Wtf det hele er f**** up nu. Trækker mig fra.


Svar #7
29. april 2012 af placebo321 (Slettet)

YesMe.

Du roder rundt i det. Grænserne er -3 og 3, som jeg forklarer i starten. Du angav det forkerte integral i svar #1 og ændrer nu mening


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. april 2012 af mette48 (Slettet)

Undskyld jeg troede du gerne ville have en forklaring på hvad der er rigtigt, det er nr 2, hvilket også fremgård af det jeg skrev.

Hvorfor er der forskel på de to tal,

det er dette jeg svarede på


Svar #9
29. april 2012 af placebo321 (Slettet)

Tak Mette48. Så havde jeg ret. Fortsat god dag.


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. april 2012 af YesMe (Slettet)

#7

Du skrev i #0 "Jeg har to funktioner (f og g) som afgrænser et område mellem -3 og 3. Jeg skal finde rumfanget af det område M de to funktioner afgrænser, når det drejes 360 grader omkring førsteaksen."

Findes der overhovedet, at x = -3 i den første akse?


Brugbart svar (1)

Svar #11
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Førsteaksen kaldes også x-aksen, og den strækker sig fra -∞ til +∞ , så ja, man kan da sagtens finde x = -3 på førsteaksen.

Måske blander du første kvadrant ind i dette?

Og for at sætte det ovenstående på plads, så er det Mettes forklaringer i #2 og #5, der er korrekte (eventuelt justeret til de korrekte integrationsgrænser).


Svar #12
29. april 2012 af placebo321 (Slettet)

#11

Ja, det lyder som om, han forveklser det med begrebet 'kvadrant'


Brugbart svar (1)

Svar #13
29. april 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg har skrevet forkert i #2 ringen er selvfølgelig større end cirkelskiven


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.