Matematik

Hjælp til stangkræfter i vektorregning

30. april 2012 af dumle29 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lige haft en prøve i matematik i vektore 1.g, en af de sidste opgaver kunne jeg ikke løse, og ville derfor gerne have hjælp til at forstå den.

En simpel gitterkonstruktion i form af to stænger fastgjort på en væg påvirkes af en lodret kraft på 18 kN i knudepunktet. Beregn stangkræfterne i de to stænger. α = 45º, β = 30º.

 

her er det vedhæftede billede på et andet mirror :):

http://i46.tinypic.com/n48nc6.png

 

Jeg er lidt på bar bundt, men overvejede at finde de to stængers vektore, ved at finde deres længde med to ligninger med to ubekendte, men synes der er for mange ukendte til det.

håbede lidt på at der var en nemmere metode.

Tusinde tak for hjælpen :)

 

p.s. det haster ikke :)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Pga reglen om ensvinklede trekanter kunne du i princippet godt definere een af siderne til at være f.eks. 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2012 af mette48 (Slettet)

Fb = (xb,yb)
Fa = (xa,ya)
øverste vinkel er a+b

xb= Fb*cos(90-(a+b))
yb= Fb*sin(90-(a+b))

xa= Fa*cos(90-a)
ya= Fa*sin(90-a)

xa+xb=0
ya+yb=18

a=45
b=30

Fa*cos45+Fb*cos15=0
Fa*sin45+Fb*sin15=18


Svar #3
08. maj 2012 af dumle29 (Slettet)

Undskyld, men jeg kan ikke forstå det du har skrevet, tror du at du kunne kommentere hvad du har gjort?


Skriv et svar til: Hjælp til stangkræfter i vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.