Matematik

Ubestemte integraler

23. august 2005 af Ole_chr (Slettet)
Hephey

Jeg sidder med et problem, der består af, at jeg er meget usikker på, hvordan jeg skal gribe denne her opgave an...

Jeg har fx. et ubestemt integral der hedder:
S ((4x^-5) - (1/x^2))

Hvordan den skal denne type opgave løses?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Idet hvert led er kommunativt. Kan du evt. opdele stamfunktionen.

"Reglen" som praktiseres her:

S(yx^a)dx = (y/(a+1))x^(a+1) + k

Dvs.

S ((4x^(-5)) - (1/(x^2)) dx =
(4/6)x^6 + x^(-3) + k

Har du spørgsmål til fremgangsmåden, så spørg venligst. Idet du har mere gavn af at forstå end at skrive dette ned uden videre (bl.a. eksamen!).

// Duc de monde

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2005 af QaZZaQ

hmm....
S ((4x^-5) - (1/x^2)) dx=

S(4x^-5)dx -S(1/x^2)dx =

-x^(-4)+x^-1 =

1/(x^4)+1/x

Svar #3
23. august 2005 af Ole_chr (Slettet)

OK....

Vil S (x^6 + 7x^4 -5) fx. give 6x^5 + 21 x^3 så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2005 af frodo (Slettet)

nej. du lader til at lave noget mystisk differentiation.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2005 af QaZZaQ

S (x^6 + 7x^4 -5) dx

(1/(6+1))x^(6+1)+(7/(4+1))x^(4+1)-5x+k

(1/7)x^7+(7/5)x^5-5x+k

Når du integrerer noget, kan du altid tjekke om du har fået det rigtige ved at differentiere dit resultat, f(x)=F'(x)

Svar #6
24. august 2005 af Ole_chr (Slettet)

Tror jeg er med nu...

fx. S(3x^3 - (1/7)x^2 + 2x - 5) dx
((3/4)x^4) - ((1/21)x^3) + (x^2) -5x + k

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Præcis.

//Singularity

Skriv et svar til: Ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.