Matematik

HJÆLP!

30. april 2012 af hrtonda (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi er i tvivl om vi har løst opgaverne og vil meget gerne høre jeres bud på det. 

skriv meget gerne hvordan i gør 

 x^2+x-12=0

3x^2+7x=0
(x-2)*(x+1)=0


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. april 2012 af fosfor (Slettet)

Hvordan har i løst dem


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2012 af PeterValberg

den første, - brug løsningsformlen:

Den anden:

Brug nulreglen

den tredje:

løsningerne kan aflæses direkte:

x = 2   ∨    x = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2012 af Ecc0 (Slettet)

Løs som almindelig andengradsligning, og tjek på cas. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug # 2 med følgende tilføjelse:

Du skal først sætte x uden for parentes på venstre side af lighedstegnet, inden du kan benytte nul-reglen  ;-)


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.