Matematik

Vm(f)

03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet) - Niveau: B-niveau

, Dm(f)=[-1;5] 
f(x)=2x^2+4x-3

Hvordan finder jeg værdimængde på denne graf? 
Er jeg nød til at tegne den først eller er der lettere metoder??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Tjek endepunkter og evt. minima/maksima (f ' (x) = 0)


Svar #2
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Er jeg nød til at tegne den så? 
For kan kun finde minimal/maksimal på en graf der er tegnet, det eneste jeg har lært indtil videre

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Du kan se på forskriften, at det er en parabel, der "lyser opad"

Dvs. at toppunktet må være det laveste punkt og grenene i endepunkterne på være de højeste punkter

Vi taler om y-værdier, når det gælder Vm


Svar #4
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Okay så det vil sige at Vm bliver R+??? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Vm bliver intervallet fra toppunktets y til det y i endepunkterne, der er højest.


Svar #6
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Men vil grafen ikke forsætte forevigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Jo, men vi skal holde inden for det givne interval !


Svar #8
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Når nu forstår jeg det! 
Men hvis det ikke er for ubelejligt, vil du så ikke også hjælp med med hvordan jeg isolere x i denne ligning: 
-2x^2+4x-3=-2

Så jeg nemlig færdig med min matematik aflevering :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er en 2,-gradsligning i x. Løs den ved de sædvanlige metoder.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Du behøver jo bare at finde toppunktet og at tjekke parebelbenenes yderpunkter i det givne interval

Se vedhæftede -

Vedhæftet fil:1 Vm.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Det er IKKE nødvendigt at løse andengradsligningen

Du skal blot finde y-værdierne for A og B

Det interval er Vm ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg forstod spørgsmålet i #8 som et spørgsmål ud over spørgsmålet om at bestemme værdimængden.


Svar #13
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Det var et spørgsmål udover spørgsmålet :) 
Skal løse ligning så den ender med give x en værdi 


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

# 12

Jeg er godt klar over det - men det er min opfattelse, at han er mere interesseret i at finde Vm og blive færdig

end i at løse en andengradsligning . . .

Men det kan da være, at det ender med det alligevel -  ;-)


Svar #15
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Skal løse andengradsligningen det er sidste opgave i min aflevering :) 


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

y-værdierne får du ved at indsætte dine x'er direkte i forskriften -

Okay - det sagde du ikke noget om før nu - så havde Andersen 11 jo gættet rigtigt.

Frem med mat.-bogen og læs om anden grads ligningen ax2 + bx + c = 0


Svar #17
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

Altså har nu endelig fået løst opgaven med Værdimængden, men den sidste opgave i min aflevering at jeg skal isolere x i denne ligning -2x^2+4x-3=-2, og vi har lært noget om log, men er det noget man kan bruge i dette sammenhæng og hvordan? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Nej, ikke log her, men andengradsligningen i mat.-bogen  ;-)


Svar #19
03. maj 2012 af Alex94DK (Slettet)

altså 0=a*x^2+b*x+c? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Ja - og brug så den formel og løsningsmetode, der står beskrevet i din bog -


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.