Matematik

Spændende!

05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1 -------- I nedenstående tabel ses resultaterne af samtlige hjerteklapoperationer i 2007-08 ved Odense Universitetshospital, OUH sammenlignet med resultaterne ved landets øvrige hjertecentre.------------------------------------ Død indenfor 30 dage efter operationen: OUH = 11  De øvrige hjertecentre = 32  

Overlevet de første 30 dage: OUH = 206 De øvrige hjertecentre = 1374   ______________________________________ 1)Undersøg på 5% signifikansniveau, om dødelighed indenfor 30 dage efter en hjerteklapoperation er ens ved OUH og de øvrige hjertecentre. 2) Hvad ville resultatet være blevet, hvis vi havde valgt et signifikansniveau på 1%? Inddrag det statistiske begreb skjulte variable i din kommentar til resultatet...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2012 af peter lind

Det er altså noget rodet med de data.

Du skal som nulhypotese antage at alle hjertecentre er ens. Da man enten overlever de 30 dage eller ej har du en binomialfordeling med sandsynligheden p for overlevelse og 1-p for ikke at overleve. Estimer ud fra data fra samtlige hjertecentre p. Beregn dernæst ud fra dette p hvad der forventes af dødstal på de enkelte centre og brug dette til at lave en χ2 test


Svar #2
05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet)

har sendt en besked til dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Vedhæftet fil.

Du skal lave en chi2 test.

Eksempel : http://www.youtube.com/watch?v=7JD3kyi8MXY

Vedhæftet fil:chitest.jpg

Svar #4
05. maj 2012 af stinedenseje (Slettet)

det har jeg gjort, men kan ikke få det til at passe. Må jeg sende en besked til dig, med det jeg har fundet ud af? :)


Skriv et svar til: Spændende!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.