Matematik

MAPLE regneprogram

06. maj 2012 af Formelsamling (Slettet)

Når man løser 2.gradsligninger på maple, og/eller andre opgaver hvori der indgår 2 eller flere svar, giver maple kun én løsning. Er der nogle der ved hvordan man får maple til, at angive flere resultater? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2012 af nielsenHTX

maple giver alle løsninger til fx solve(x33+4=0,x) giver 33 svar...

maple viser kun en løsning når du regner med trigonomiske funktioner.

så maple skriver også alle løsninger til en 2.gradsligning..

prøv at tage et billede af dit problem.


Svar #2
06. maj 2012 af Formelsamling (Slettet)

Her er et eksempel på kun 1 fremvist løstning, når der er 2. 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2012 af nielsenHTX

#2 prøv med solve(2*x^2-5*x-3 = 0, x)


Svar #4
06. maj 2012 af Formelsamling (Slettet)

Ved 2. gradsligningen giver den nu 2 resultater. Men selve den opgave jeg er igang med at løse, har 2 løsninger, hvor af kun 1 løsning til ligningen vises, selvom jeg skriver det samme som i #3. 

Se vedhæftede

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Dude .. ntegradsligning, får du nte løsninger, selvom du kun får een løsning på CAS. I #2 er der en andengradsligning, hvilket i virkeligheden skal have to løsninger, selvom der kun er en. Altså der er x = 3 OG! x = 3. Ikke bare x = 3.

Hvis det fx er en tredjegradsligning, får du tre løsninger (selvom CAS siger 2 eller 1, men i virkeligheden får du 3).


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2012 af nielsenHTX

#4 som sagt i #1 giver maple kun en løsning når der regnes med trigonomiske funktioner, det er fordi der er uendelig mange løsninger til din ligning, maple viser så den løsning som er tættest på 0 hvor x>0.

din ligning er ikke sjov at løse i hånden så jeg ville løse den numerisk. med fsolve()

nu har du jo ikke skrevet opgaven, men du skal nok løse den inden for et interval. hvis 0<t<500

kan den løse som

fsolve(.110387*cos(0.167e-1*t-1.303) = 0, t = 180); t=172.084

fsolve(.110387*cos(0.167e-1*t-1.303) = 0, t = 350); t= 360.203

fsolve(.110387*cos(0.167e-1*t-1.303) = 0, t = 600) t=548.322

hvor den sidste løsning lægger uden for intervallet.

 


Svar #7
06. maj 2012 af Formelsamling (Slettet)

Intervallet er 0 ≤ t ≤ 365

I øvrigt er det opgaver 12 b:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110518_1stx111_MAT_A.ashx

men hvis intervallet er 0 ≤ t ≤ 365, hvad ville du så indtaste helt specifikt på maple?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

f(t) = 6.61 sin(0.0167t - 1.303) + 12.2

f'(t) = 0.110387 cos(0.167t - 1.1303)

f'(t) = 0 ⇔ t = 188.119p - 16.0357    for p ∈ Z


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2012 af nielsenHTX

#7

du må selv skrive tekst til det, men se fil.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: MAPLE regneprogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.