Matematik

Hvad er en væksttype?

06. maj 2012 af charlie111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer alle :) 

 

Jeg skal gennemgå (til mundtlig årsprøve) vigtige begreber der knytter sig til lineær og eksponentialfunktion ved at komme ind på forskellen på de to funktioners vækst type.

 

Hvad er en væksttype i denne sammenhæng?

Er der nogen der har forslag til hvordan jeg kan gøre ?

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2012 af peter lind

Det skriver du jo sådan set allerede i dit spørgsmål nemlig lineær og eksponentiel vækst. Slå op i din bog om lineære og eksponentielle funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2012 af mathon

                                                f(x) = ax + b

lineær vækst
                                                f '(x) = a                   dvs konstant uanset x

 

                                                f(x) = b·ax

eksponentiel vækst
                                                f '(x) = ln(a)·f(x)      dvs proportional med funktionsværdien
 

 

..................

         f(x) = b·ax
 
         f '(x) = b·ln(a)·ax = ln(a)·(b·ax) = ln(a)·f(x)


Skriv et svar til: Hvad er en væksttype?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.