Matematik

Bedre til Matematik

07. maj 2012 af natasjah (Slettet)

Hej

 

Hvordan kan man forbedre sine matematiske kompetencer ? 

 

- Hvad har du gjort

- Hvad gøre du får at opbevarer det


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2012 af Euroman28

Først læser du på teorien også forsøger du at omsætte teorien til praktikske eksempler.

Lad os du skal f.eks. opstille en lineær model (f(x)=ax+b) for et mobil abonnement.

Du får at vide abonnement koster 200 kroner pr. måned og minut-taksten er 0.60 kr pr. minut.

Så siger du til dig selv de 200 kr pr. måned det hvad jeg betaler uanset om jeg taler 0 minutter eller mere.

og derfor f(0)=200. Idet din betaling fremskriver 0.60 kr pr. minut så må a være din fremskrivningsfaktor og derved er den model du søger

f(x)=0.60x+200

 

Du skal simpelthen forsøge at forsimple de problemer som jeg gjorde i eksemplet ovenfor.

Håber det hjælper :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Bedre til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.