Teknologi

Eksamensrapport - hvad skal den indeholde?

07. maj 2012 af 2me (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Nu er tiden kommet til teknologiprojektet, som skal færdiggøres og afleveres i denne uge (fredag inden kl. 14).

Jeg har derfor spørgsmål ang. strukturen af rapporten, dens indhold og vigtige krav til den. Da jeg arbejder alene, kan det være svært at overskue hele projektet og dens omfang.

Har prøvet at henvende mig til min lærer, men da han pendler mellem flere klasser på én gang, kan det være svært at få råd og vejledning - i det hele taget svært at finde ham!

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. maj 2012 af MaibritG

Jamen et godt sted at starte er naturligvis bekendtgørelsen for faget: http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Hoejere-teknisk-eksamen-(htx)/Fag-paa-htx/Teknologi-htx

I mine øjne er det måske en smule tragisk, at en elev, som har haft teknologifaget i 2 skoleår, faktisk ikke ved hvordan en rapport skal bygges op - eller kender kravene til faget (jf. bekendtgørelsen). 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #2
09. maj 2012 af 2me (Slettet)

Hej Maibrit

Tak for svaret og linket ;) Selvom, at jeg har fået svar imellemtiden!

Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er en smule tragisk, at en elev ikke ved, hvordan en teknologirapport skal opbygges, selvom det trods alt har været på skemaet i 2 år. Jeg må være ærlig og sige, at dette er det første helt rigtige projekt, vi laver. De fleste af timerne er gået med snak og at lave produktet. Derudover har vi haft mange lærerskift undervejs, så trakisk, er det helt sikkert!

Nu var det måske også mere en rapportskabelon, jeg var ude efter, da jeg kan være usikker på om jeg har det hele med :) Min interesse er at gøre det så godt som overhovedet muligt!

 

Mvh Gitte :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
09. maj 2012 af MaibritG

Jeg kunne også odt forestille mig, at det skyldes et rodet forløb, hvor der måske ikke er blevet vejledt særlig godt. Teknologifaget kan i den grad være frusterende. 

Via mit link, under vejldning (NY), kan man faktisk finde opskriften på en teknologirapport. Jeg ved, at du har fået svar, men det kunne jo være, at det kunne hjælpe andre:

Opbygning af en teknisk rapport

 

Projektforløbet dokumenteres i en teknisk rapport. En typisk teknologirapport kan opbygges med:

o Forside med oplysninger om rapportens titel, gruppemedlemmer, skole og dato. 
o Titelblad med resumé, gerne på engelsk.
o Indholdsfortegnelse.
o Forord.

o Indledning, hvor læseren indføres i problemstillingen. Problemet, dets årsager og konsekvenser beskrives. Indledningen afsluttes med en afgrænsning af den del af problemstillingen, projektet behandler, og en problemformulering. Indledningen svarer til behovserkendelsesfasen i produktudviklingsforløbet.

o Problemanalyse, hvor problemerne fra problemformuleringen undersøges og dokumenteres. Indsamlede og udvalgte informationer analyseres for at give et svar på problemformuleringen. Problemanalysen svarer til behovsundersøgelsesfasen i produktudviklingsforløbet.

o Udvikling af produkt, hvor der på baggrund af problemanalysen opstilles en række krav som produktet skal leve op til. Produktet konstrueres og dokumenteres med tegninger osv. Denne fase svarer til produktprincip-, produktudformnings- og produktionsforberedelsesfaserne i produktudviklingsforløbet. Herunder hører også en redegørelse for de miljømæssige overvejelser og anvendt naturvidenskabelig viden i forbindelse med udviklingen af produktet.

o Perspektivering, hvor der redegøres for den udviklede teknologis samspil med samfundet, fx teknologivurdering, hvordan forskellige aktører er inddraget i udviklingen og hvordan teknologien implementeres.

o Konklusion, hvor problemformuleringen besvares kort.
o Kildeliste.
o Bilag, dvs. projektbeskrivelse, tidsplan, tegninger, brochurer og andet materiale der henvises til i rapporten. Der kan også vedlægges en procesbeskrivelse, der beskriver elevernes arbejdsproces i projektforløbet. 

 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #4
09. maj 2012 af 2me (Slettet)

Dit link har helt sikkert hjulpet, og vil sikkert også hjælpe andre i nødens stund.

Det er rart at vide, at der findes et sted, man kan henvende sig, hvis man måske ikke føler, at der er helt tjek på det fra lærerens side! :)

Tusinde tak, og ikke mindst for din tid!

Mvh Gitte


Brugbart svar (3)

Svar #5
09. maj 2012 af MetteHo (Slettet)

Heej med dig... Jeg er også i gang med at lave teknologieksamnsprojekt, og der til har vi fået et større oplæg. Hvis du også har det er jeg ret sikker på er du der i kan læse hvordan raporten skal opstilles og hvad den skal indeholde, det står i hvertfald bagerst og forerst i vores oplæg :)

 


Svar #6
14. maj 2012 af 2me (Slettet)

Hej. Jeg har først set din besked nu, da har haft travlt med mit eksamensprojekt.

Jeg har set oplægget, men af oplægget fremgår ikke hvilke analysemodeller mm man skal bruge.

Men taak anyway. Har så også aflevet nu ;)

 

Mvh Gitte


Skriv et svar til: Eksamensrapport - hvad skal den indeholde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.