Matematik
Funktion/procent - haster
25. august 2005 af
Stine pigen (Slettet)
Der er en opgave som jeg har lidt svært ved.
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28*10^9 år
Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50*10^8
Det siger mig lidt om jeg skal bruge T2=log(0,5)/log(a) i ligningen 1,28*10^9 da det er en aftagende?
men var der ikk noget med når stigningen var over 1 så var det en voksende funktion??
på forhånd mange tak
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28*10^9 år
Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50*10^8
Det siger mig lidt om jeg skal bruge T2=log(0,5)/log(a) i ligningen 1,28*10^9 da det er en aftagende?
men var der ikk noget med når stigningen var over 1 så var det en voksende funktion??
på forhånd mange tak
Svar #1
25. august 2005 af Sasha2 (Slettet)
Man må vel kunne bruge henfaldsloven hvor du antager at du har 100% til t=0 og udregner herefter hvor meget der er tilbage efter t=8,50*10^8 s
idet k = ln(2)/T(1/2)
idet k = ln(2)/T(1/2)
Skriv et svar til: Funktion/procent - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
