Matematik

CAS Værktøj

08. maj 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folks. Har brug for hjælp med CAS-værktøjet. Hvordan idsætter man følgende

Jeg skal solve følgende:

g(x)=x2-5x+8

f(x)=x+3                           Det skal solves med hensyn til x.

 

solve(?????)

Tak på forhånd.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af mathon

 

                 ...hvis ønsker at beregne skæringspunkt(er)

 

                   solve(x^2-5x+8=x+3,x)


Svar #2
08. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#1


 

                 ...hvis ønsker at beregne skæringspunkt(er)

 

                   solve(x^2-5x+8=x+3,x)

 

Tusind tak


Svar #3
08. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#2


#1


 

                 ...hvis ønsker at beregne skæringspunkt(er)

 

                   solve(x^2-5x+8=x+3,

Kan man endelig løse den uden brug af cas værktøj?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2012 af mathon

        ...hvis ønsker at beregne skæringspunkt(er)   --->      ...hvis du ønsker at beregne skæringspunkt(er)

 

håndværk:
                            

                                     x2 - 5x + 8 = x + 3      

                                     x2 - 6x + 5 = 0          

                                       x = 1   v   x = 5

 


Svar #5
08. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#4


        ...hvis ønsker at beregne skæringspunkt(er)   --->      ...hvis du ønsker at beregne skæringspunkt(er)

 

håndværk:
                            

                                     x2 - 5x + 8 = x + 3      

                                     x2 - 6x + 5 = 0          

                                       x = 1   v   x = 5

Sidste spørgsmål )

Hvordan kom du endelig frem fra    x2 - 6x + 5 = 0  til  x = 1   v   x = 5


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Du skal løse 2.gradsligningen :)


Svar #7
08. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#6


Du skal løse 2.gradsligningen :)

 

Hvordan ville det se ud i dette tilfælde:

f(x)=-4x2+20x

g(x)=8x

Er det bare...    4x2+20x=8x

                            4x2+12x=0   ????


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2012 af Rosekide (Slettet)

Du skal jo først finde diskriminanten?


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. maj 2012 af mathon

 

                            4x2 + 12x = 0

                            4x(x+3) = 0

                                x = -3   v   x = 0                  når nul-reglen anvendes

 


Skriv et svar til: CAS Værktøj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.