Matematik

mat sinus/cosinus/tangets

08. maj 2012 af popcorn81 (Slettet)

Hej.

 

Jeg skal regne Vinkel B eller C, hvor jeg kender Vinkel A og sidderne b og c,

Er der nogen som kan hjælpe mig med at skrive formlen sinus/cosinus/tangets? Så jeg kan regne ovenstående.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en cosinusrelation til at bestemme siden a:

a2 = b2 + c2 - 2·bc·cos(A)

Benyt nu sinusrelationerne eller cosinusrelationer til at bestemme de manglende vinkler.


Svar #2
08. maj 2012 af popcorn81 (Slettet)

hvordan ser de sinusrelationer ud? Har haft om dem man kan ikke huske det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sinusrelationerne i en trekant:

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c


Skriv et svar til: mat sinus/cosinus/tangets

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.