Matematik

VINKELHALVERINGSLINJE!!!!! HJÆLP

10. maj 2012 af louiseangelina (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej venner, jeg sidder med en opgave der omhandler trigonometri.  Jeg skal beregne vinkelhalveringslinjen for vinkel C som skærer siden AB i punktet D.     Mål på trekanten:  Vinkel C: 130 grader Vinkel A: 19.7 grader Siden AC/(b)=6 Siden BC/(a)=4  Siden AB/(c)=9 (SE VEDHÆFTNINGEN FOR AT SE TREKANTEN)  Er der nogen der ved hvilken formel jeg skal bruge for at udregne dette? :-) 

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

I opgaven kender man alle tre vinkler og alle tre sider i trekanten. Vinkelhalveringslinien vC deler den oprindelige trekant ABC i to trekanter ACD og BCD. I trekant ACD kender man også alle tre vinkler og siden AC. Man kan derfor benytte sinusrelationerne til at beregne de resterende sider, herunder vC .

Tegningen kunne ikke ses.


Svar #2
10. maj 2012 af louiseangelina (Slettet)

Tusind tak :-)

Brugbart svar (2)

Svar #3
10. maj 2012 af mette48 (Slettet)

<C/2 =130/2

<A=19,7

Du kan nu beregne den sidste vinkel i den ene af de trekanter vinkel (D) halveringslinien deler ABC i ud fra vinkelsummen

Brug derefter sinusrelationerne da både <D og AC er kendt


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. maj 2012 af mathon

           

                         vC = (2ab·cos(C/2)) / (a+b)

                         vC = (2·4·6·cos(130º/2)) / (4+6)


Skriv et svar til: VINKELHALVERINGSLINJE!!!!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.