Matematik
vindmølle...
26. august 2005 af
Chrisflink (Slettet)
en vindmølle har 3 vinger som hver er 8m lange.. hvor stor er afstanden mellem to af vingespidserne??..
det er sådan opgaven ser ud.. jeg er dog lidt i tvivl om det er følgende formel jeg ska bruge:
a^2=b^2+c^2-2bc*CosA eller om det er en helt anden?? lidt hjælp ville være dejligt!.. på forhånd tak
det er sådan opgaven ser ud.. jeg er dog lidt i tvivl om det er følgende formel jeg ska bruge:
a^2=b^2+c^2-2bc*CosA eller om det er en helt anden?? lidt hjælp ville være dejligt!.. på forhånd tak
Svar #1
26. august 2005 af danielruhmann (Slettet)
Da du ved, at der er 360 grader i en cirkel og afstandene mellem de tre vinger er ens, skal du dividere 360/3=120. Altså er der en vinkel på 120 grader i vindmøllens centrum. Du kender alledere vingernes længde, 8 meter. Så bruger du bare cosinus:
afstand = kvr(8^2+8^2-2*8*8*cos(120)=13,8564
Du kan også løse opgaven vha. sinus:
Da trekanten tilsammen har en vinkel sum på 180 grader, og du kender den ene vinkel (120 grader) og du ved, at vingerne har samme længde, kan du sige: 60/2 = 30 grader.
a/sinA = c/sinC
8/sin(30) = c/sin(120)
(8/sin(30))*sin(120)= a
a= 13,8564
Håber det hjælper.
afstand = kvr(8^2+8^2-2*8*8*cos(120)=13,8564
Du kan også løse opgaven vha. sinus:
Da trekanten tilsammen har en vinkel sum på 180 grader, og du kender den ene vinkel (120 grader) og du ved, at vingerne har samme længde, kan du sige: 60/2 = 30 grader.
a/sinA = c/sinC
8/sin(30) = c/sin(120)
(8/sin(30))*sin(120)= a
a= 13,8564
Håber det hjælper.
Skriv et svar til: vindmølle...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
