Matematik

andengradspolynomium

13. maj 2012 af donnapigen (Slettet)

er der nogen som kan hjælpe med at løse den her? :)

Et andengradspolynomium  f er bestemt ved f(x)= x^2+bx+c , hvor b  og  c er tal.
Det oplyses, at   har rødderne 3 og 7.

a) Bestem tallene b  og c 

.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af peter lind

f(x) = (x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj 2012 af NejTilSvampe

Man kan faktorisere et andengradspolynomium i formen :

y = a(x-r1)(x-r2)  , hvor r1 og r2 er rødderne.

Hvis du ganger den ud vil du opdage at 

b = -(r1+r2)   og   c = r1*r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af NejTilSvampe

Hov,

b = -a(r1+r2)   og c = a*r1*r2

men for a = 1, kan du bruge #2.


Svar #4
13. maj 2012 af donnapigen (Slettet)

opgiver denne opgave fatter hat af den (; men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2012 af mathon

 

                b = -(3 + 7) = -10

                c = 3·7 = 21

        f(x) =  x2 - 10x + 21

 

.....................

    i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning med to rødder
    er
                             koefficienten til x lig med røddernes sum med modsat fortegn

                             ligningens sidste led lig med røddernes produkt


Svar #6
13. maj 2012 af donnapigen (Slettet)

mange tak nu forstod jeg det:D


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.