Matematik

Gældsformlen.

14. maj 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en der kan gøre rede for denne gældsformel?

G = y * 1 - ( 1 + r )-n
                     r

 

Tak på forhånd, det skal bruges til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af Bankier (Slettet)

Du kan begynde med at skrive op hvad de forskellige parametre n, r, y, G betyder og hvordan de indbyrdes er relaterede.  ex proportional, omvendt propo........

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2012 af KamillapigenXD (Slettet)

G= slut beløb
Y= månedlig ydelse
r= rente i decimaltal
n= måneder
 


Svar #3
14. maj 2012 af baaby (Slettet)

#1 kan du hjælpe mig? er virkelig lost i det emne?

#2 tak for hjælpen :)


Svar #4
14. maj 2012 af baaby (Slettet)

Er der en der kan give mig et eksempel på hvor man kan bestemme en ukendt størrelse, hvis man kender de 3 andre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2012 af KamillapigenXD (Slettet)

hvilken er den ukendte ??


Svar #6
14. maj 2012 af baaby (Slettet)

ved jeg virkelig ikke i opgaven står der kun " Vis med et eksempel hvordan man kan bestemme en ukendt størrelse hvis man kender de tre andre"

 

Det er noget jeg skal bruge til mundtlig matematik prøven :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2012 af KamillapigenXD (Slettet)

Altså hvis du kan reducere kan det ikke være den store udfordring ;)


Husk: for at få (n) ned skal du bruge log ;)
Og at det er umuligt at finde x ved at reducere den er du nød til at gætte dig til xD
 

 


Svar #8
15. maj 2012 af baaby (Slettet)

#7 beklager jeg forstår ikke det du siger, og jeg forstår ikke opgaven?

- er der evt. en der kan forklare mig det, og endda hjælpe mig med det så hurtigt så muligt??


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2012 af mathon

G = y · 1 - ( 1 + r )-n
                     r

hvorfra du kan isolere

                y og n
og CAS-beregne x

                                              y = G·r / (1 - (1+r)-n)


                                              1 - (1+r)-n = G·r / y

                                              (1+r)-n = (1 - (G·r) / y)

                                              (1+r)n = (1 - (G·r) / y)-1

                                               log(1+r)·n = -log(1 - (G·r) / y)

                                              n = -log(1 - (G·r) / y) / log(1+r)

                                              
  


Skriv et svar til: Gældsformlen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.