Matematik

Reduktion

14. maj 2012 af davidsh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

3 + 1/3 + 2.08333…/ (y^2 + x^2) + (4/3)x = y^2

 

Her vil jeg meget gerne have isoleret y, men jeg kan desværre ikke se mig fra hvordan?

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Menes der

[3 + 1/3 + 2.08333…]/ [(y^2 + x^2) + (4/3)x] = y^2   ?

, så er det også samme som (man reducerer først)

[3 + (1/3) + (25/12)] / [(y2 + x2) + (4/3)x] =

(65/12) / (x2 + y2 + (4/3)x) =

65 / 4(3x2 + 4x + 3y2) = y.

Prøv om du kan isolere y herfra.


Svar #2
14. maj 2012 af davidsh (Slettet)

[3 + 1/3 + (4/3)x] + [25/12]…/ [(y^2 + x^2)] = y^2

Menes der


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

{[3 + 1/3 + (4/3)x] + [25/12]}/ [(y^2 + x^2)] = y^2

eller

[3 + 1/3 + (4/3)x] + {[25/12] / [(y^2 + x^2)]} = y^2      ?


Svar #4
14. maj 2012 af davidsh (Slettet)

[3 + 1/3 + (4/3)x] + {[25/12] / [(y^2 + x^2)]} = y^2

Er korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Er du sikker? @_@ .. Det er ikke engang 9. klasse niveau.


Svar #6
14. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Ja, og jeg ved det ikke er 9. klassesniveau, af og til burde jeg måske skrive 1. g for at undgå den slags kommentarer xD. Men det korte af det lange er, at jeg går i 9. klasse, men er ret interesseret i matematik 

Jeg har fundet ud af, at jeg har rodet nogle x- og y-værdier sammen. Min oprindelige ligning hed:

(1.25 + r^2) / 2r = y

Hvor r = √(x^2 + y^2)

Dog har jeg glemt, at x- og y-værdierne i r ikke er de samme som y-værdien i ovennævnte ligning (dårlig notation fra starten). x og y er for øvrigt kendte variabler.

Den lægnere forklaring på hvorfor jeg roder med den slags funktioner/ligninger kan jeg da godt give, men kun hvis du har interesseren i at knække et matematisk problem, ellers er der ingen grund til dette :)

Konsekvenser er kort sagt, at den ligning jeg har postet her i studieportalen desværre er ugyldig. y-værdien i ovenstående ligning burde nærmer hedde noget i stil af f(x) så: f(x) = (1.25 + r^2) / 2r

 

Beklager meget ulejligheden :)


Svar #7
15. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Ny meget lignende ligning:

2.5/4 + [1.5625 / 4(y^2 + x^2)] + [(y^2 + x^2)/4] = z^2

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad er det, du vil have hjælp til her?


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.