Matematik

ingen anelse?

15. maj 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Hej

Opgaven lyder: 2. gradsligningen  har løsningen x=2. Bestem tallet c og angiv den anden løsning til ligningen.

Hvad skal jeg gøre...?

På forhånd tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Skriv hele opgaven.


Svar #2
15. maj 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Det er hele opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Kan det tænkes, at du har fået en andengradsligning oplyst?


Svar #4
15. maj 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Undskyld undskyld

Der var åbenbart noget som ikke var kommet med.

der er en andengradsligning, 4x2+4x+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da x = 2 er skal være den ene rod, indsættes så x = 2 i ligningen, der løses for c . Løs dernæst ligningen.


Svar #6
15. maj 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

så c=-16, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Indsæt x = 2 og beregn så c:

c = -4x -4x2


Svar #8
15. maj 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

-24 :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

#8:

Korrekt. Løs så ligningen 4x2 + 4x -24 = 0.


Svar #10
15. maj 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

okay.
det er så noget jeg kan finde ud af :)


Skriv et svar til: ingen anelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.