Matematik

renteregning.

15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en der kan give mig et eksempel på hvor man kan bestemme en ukendt størrelse, hvis man kender de 3 andre?

G = y * 1 - ( 1 + r )n
                     r


Svar #1
15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

Jeg forstår ikke spørgsmålet, men er det ikke denne formel skal bruge?

y  = g *            r           

             1 - ( 1 + r )n

Mvh. Marie Holstrup Andersen :)

          

    


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2012 af sashii

Formlen hedder: G = (y * (1 - (1 + r)-n) / r
http://da.wikipedia.org/wiki/Annuitetslån

r = 14%
y = 460 kr. 
n = 6 år

G = (460 * (1 - (1 + 0,14)6)) / 0,14
G = (460 * (1 - 0,455587) / 0,14
G = (460 * 0,544413) / 0,14
G = 250,43 / 0,14
G = 1788,79

 


Svar #3
15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

er du sikker på det er den formel?


Svar #4
15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

fordi der står ikke noget med hvilket formel man skal bruge, det eneste der står er at hvordan man kan bestemme en ukendt størrelse, hvis man kender de 3 andre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2012 af mathon

G = y · 1 - ( 1 + r )-n
                     r

hvorfra du kan isolere

                y og n
og CAS-beregne x

                                              y = G·r / (1 - (1+r)-n)


                                              1 - (1+r)-n = G·r / y

                                              (1+r)-n = (1 - (G·r) / y)

                                              (1+r)n = (1 - (G·r) / y)-1

                                               log(1+r)·n = -log(1 - (G·r) / y)

                                              n = -log(1 - (G·r) / y) / log(1+r)

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2012 af sashii

Ja, hvis jeg skriver tallene ind i den formel du skrev (hvor det forresten er opløftet i -n), og isolerer G, får jeg samme resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2012 af sashii

#4, du kan finde dem alle sammen. Enten ved at udregne det, eller ved at skrive det ind på solve. 


Svar #8
15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

OMG, er der bare slet ingen der forstår mig herinde?

Det i skriver er jo slet ikke svar på mit spørgsmål - i forvirrer mig simpelthen :(

- men ellers tak for hjælpen ...........................


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2012 af sashii

#8, hvad er det helt specifikt du ikke forstår?


Svar #10
15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

"Spørgsmålet lyder således : giv et eksempel på hvor man kan bestemme en ukendt størrelse, hvis man kender de 3 andre" sådan lyder spørgsmålet?

Hvad er den ukendte størrelse? og hvilke formel skal jeg bruge?

Altså jeg vil have foklaringer? Jeg skal bruge det her til mundtlig eksamen om en uge, så det hjælper bare ikke at jeg bare skriver en opgave ned af jer, jeg skal jo ku forstå hvad spørgsmålet er, hvilken formel jeg skal bruge og hvad det hele præcise det er jeg skal.

I give mig to eksemlper med hver sin formel, derfor bliver jeg simpelthen så forvirret?

(og endda uden klaringer, med hvad er hvad og hvorfor man gør dette)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2012 af sashii

Hvis du går ind på dette link: http://da.wikipedia.org/wiki/Annuitetslån
ser du nogle andre formler end dem du havde. Dem du har er de forkerte, så glem dem.

Du ville gerne have et eksempel hvor vi bestemte den ukendte størrelse, hvilket jeg gjorde i mit første indlæg. Jeg forstår ikke helt hvad du er ude efter. Vil du have forklaret begreberne? Hvordan man beregner G, y, n og r? Fortæl mig helt præcist hvad du er ude efter, så vi kan hjælpe dig. Jeg er fuldstændig på bar bund.


Svar #12
15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

Er der en der hjælpe mig med dette spørgsmål? forstår ikke det her emne, og helst med tekst så jeg kan fatte det.           -Beskrivelse af gældsformlen, og hvilke spørgsmål der kan besvares ud fra den.
- En beskrivelse af metoden til bestemmelse af månedlige renter ud fra den årlige rente. Samt en beskrivelse af               - bestemmelse af årligrente ud fra månedlig rente.
-Regneark der viser et afbetalingsskema

 


Svar #13
15. maj 2012 af marieholstrup (Slettet)

de formler er fra min bog... ?


Skriv et svar til: renteregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.