Matematik

differentielining

16. maj 2012 af Lescort - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg er i agng med at løse eksamensopgaver. Jeg kunne ikke formulere denne ligning om for at den fuldstændig løsning til den.

tak

 

Y'=yx^2-y√x     


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af peter lind

sæt y udenfor en parentes og brug separation af variable


Svar #2
17. maj 2012 af Lescort

mange tak :0)

 


Svar #3
17. maj 2012 af Lescort

Hej igen,

 

Det duer ikke at sætte y uden for parantes y'=y(x-√x) jeg fik forkerte resultat.

Jeg forsøgte i stedet 

y'+y√x=yx2 det var bedre fordi den er af typen y'+ya(x)=f(x)  som har løsningen e^(-A(x)) ∫f(x)e^(A(x)) dx og det lykkedes.

Det er dejligt at opfriske lidt af pensumet.

Tak igen :0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2012 af peter lind

Den går altså ikke. For at bruge den formel skal højre side være en funktion af x alene og i din omskrivning er den en funktion af både x og y.

Du kan godt bruge panserformlen ved at omskrive det til  y'-y(x2-√x) = 0. Her er a(x) = -x2+√x og f(x) = 0.

Hvorfor tror du at dit første resultat er forkert ? hvad har du fået ? Hvad har du præcist gjort ?


Svar #5
17. maj 2012 af Lescort

det har du ret i, Jeg trode det lykkedes!! Det jeg gjorde var at jeg sat y uden for parantes som du sagde, så den bliver til y'=y(x2 -√x) og jeg anvendte løsning y=b/a+ce-ax  . Jeg ved at det er helt galt når jeg anvender denne formel.

Jeg forsøger i at lave din sidste forslag ;0)

 


Skriv et svar til: differentielining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.