Matematik

Potensfunktion f(x)=x^n

17. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!!

 

Jeg skal snart til mundtlig årsprøve i matematik og er i gang med at forberede mig på de spørgsmål jeg nu kan komme op i. 

 

Jeg kunne derfor godt bruge lidt hjælp til dette da jeg er gået i stå.. Og kan ikke komme frem med gode formuleringer til mine noter.

 

Du skal gennemgå vigtige begreber der knytter sig til potensfunktioner.Du skal i denne forbindelse komme ind på:

Forskrift, grafer og betydningen af n

Sammenhæng med omvendt proportionalitet

Eksempler på modeller fundet ved regression


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2012 af kirs5621 (Slettet)

ved eksempler på model fundet ved regression kan du evt. kigge på gamle eksamensopgaver, hvor der ofte forekommer en regression af forskellige type.

Du kan også selv danne en model, her vil jeg anbefale at du bruger programmet geogebra som kan downloades gratis. her kan du selv inskrive nogle tal og ud fra dem danne en regression. det er simpelt og det er muligt at ændre i tallene.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2012 af mathon

      Sammenhæng med omvendt proportionalitet           

                                          y·x = k(onstant)

                                          y = k·x-1      


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Husk at 1/x = x-1   (hyperbel). Det er n der bestemmer graden. F.eks. hvis n er 3, er det et 3.grads polynomium.

Regression bruges, hvis man har flere forskellige koefficienter, f.eks. f(x)= ax2 + bx+c   eller  f(x) = b*xa

Har man kun een koeficcient, f.eks. f(x) = xa  , findes a ved at isolere a, og tage gennemsnit af det fundne.


Svar #4
17. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

#3 

 

Er vi så ikke mere over i polynomier ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jo det ville jeg også sige. Du skal nok holde dig til f(x) = b*xa  når vi snakker om regression. (potens regression)


Svar #6
17. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Det vil jeg gøre !  Mange tak for hjælpen !! :) 


Skriv et svar til: Potensfunktion f(x)=x^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.