Matematik

Delingsproblemer ?

18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

Tre personer A, B og C skal dele et beløb.
Hvor stor en brøkdel af beløbet får de hver, hvis A skal have dobbelt så meget som B men halvt så meget som C?

Nogen der kan hjælpe??

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2012 af SuneChr

A  får    2x  eller  y

B  får    x

C  får   2y

Vi har så    2x + x + 2y  =  b

                    y + x + 2y  =  b

Løs nu disse ligninger.

b er beløbet, de skal dele.


Svar #2
18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

Der står i opgaven at a får dobbelt så meget som b men halvt så meget som c ..

men du har skrevet det samme på begge to .. altså a = 2x  og i c = 2x ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Læs nu svaret i #1 omhyggeligt. Der står jo A får 2x = y, og C får 2y .


Svar #4
18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

x=(b-2 y)/3

y=(b-x)/3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2012 af SuneChr

x = 1 / 7 b

y = 2 / 7 b


Svar #6
18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

jeg forstår ikke lige hvorfor vi får forskellige resultater ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har jo ikke løst ligningssystemet færdigt. Du har et ligningssystem med to ubekendte, x og y.

3x + 2y = b

x + 3y = b

Ligningssystemet kan løses ved substitutionsmetoden eller ved lige store koefficienters metode.


Svar #8
18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

Altså jeg er helt blank lige nu ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2012 af SuneChr

# 8  Vil kraftigt anbefale, på videregående, at få repeteret dette. Det hører folkeskolen til og burde for længst ligge på rygmarven. # 10 Det er nok godt for trådstarter at få 2 ligninger repeteret.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Prøv at gå en anden vej:

A får x

B får x/2

C får 2x

Tilsammen:     7/2 x = 1

x = 2/7 = A

x/2 = 1/7 = B

2x = 4/7 = C

Så kan man nøjes med een ligning -   ;-)


Svar #11
18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

Det var mere forståeligt end den anden .. Men.. jeg lover at dette er mit sidste spørgsmål hvordan får du det til : tilsammen 7/2 x = 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du lægger alle x'erne sammen, får du 3½*x eller 7/2 x

og de er tilsammen lig med hele kagEN, som jo er 1

- Du behøver ikke love, at det er sidste spørgsmål - du er altid velkommen på SP

;-)


Svar #13
18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

Jaaamen tusind tak hjælpen ;)


Svar #14
18. maj 2012 af canimsiin (Slettet)

Ok , så et sidste spørgsmål , hvordan kommer du så frem til at x = 2/7 ???

siger du x+x/2+2x = b og derefter isolere x , som giver x=2/7 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Ved additionen får jeg:

7/2 x = 1 ...................ganger med 2

7x = 2*1 = 2..............dividerer med 7

x = 2/7

That's All !   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

(Det var så åbenbart det sidste spørgsmål).


Skriv et svar til: Delingsproblemer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.