Matematik
Differantiation
28. august 2005 af
kbkl (Slettet)
Hvordan skal denne løses?
x^2+(y+44925)^2-45000=0
Jeg kan ikke få den til at passe med min facitliste (som er korrekt)
x^2+(y+44925)^2-45000=0
Jeg kan ikke få den til at passe med min facitliste (som er korrekt)
Svar #1
28. august 2005 af Sentinox (Slettet)
x^2+(y+44925)^2-45000=0
Hvilket niveau er det på?
Så vidt jeg ved er ligninger med 2 ubekendte og differentation, ikke pensum i gymnasiet?
Jeg kan dog godt hjælpe hvis det er med 2 ubekendte...
Tjek den lige igennem
Hvilket niveau er det på?
Så vidt jeg ved er ligninger med 2 ubekendte og differentation, ikke pensum i gymnasiet?
Jeg kan dog godt hjælpe hvis det er med 2 ubekendte...
Tjek den lige igennem
Svar #3
28. august 2005 af Sentinox (Slettet)
OK, det lyder bare mærkeligt, at i har noget på et så højt niveau?
Nå men here goes:
Da ligningen har 2 ubekendte (x og y), søges der hermed 2 1. ordens afledede:
f(x,y) = x^2+(y+44925)^2-45000=0
f1'(x,y) = 2*x = 0
f2'(x,y) = 2*y+89850
Note: f1'(x,y) er den første afledede med hensyn til x, og f2'(x,y) er den første afledede med hensyn til y.
Hvordan udregner man dette?
f1'(x,y) er meget simpel, da x^2, er det eneste der giver et bidrag til resultatet (y er her en konstant, og er differentieret = 0).
f2'(x,y): x^2 er en konstant og bliver derfor differentieret =0.
leddet med (y+44925)^2, er det smartest at gange ud (=y^2+89850*y+2018255625).
differentieret giver dette som obenstående, sidste led, er en konstant, og differentieret giver dettet nul.
Håber det kan bruges...
//Sentinox
Nå men here goes:
Da ligningen har 2 ubekendte (x og y), søges der hermed 2 1. ordens afledede:
f(x,y) = x^2+(y+44925)^2-45000=0
f1'(x,y) = 2*x = 0
f2'(x,y) = 2*y+89850
Note: f1'(x,y) er den første afledede med hensyn til x, og f2'(x,y) er den første afledede med hensyn til y.
Hvordan udregner man dette?
f1'(x,y) er meget simpel, da x^2, er det eneste der giver et bidrag til resultatet (y er her en konstant, og er differentieret = 0).
f2'(x,y): x^2 er en konstant og bliver derfor differentieret =0.
leddet med (y+44925)^2, er det smartest at gange ud (=y^2+89850*y+2018255625).
differentieret giver dette som obenstående, sidste led, er en konstant, og differentieret giver dettet nul.
Håber det kan bruges...
//Sentinox
Svar #4
28. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Det kan alt sammen være meget godt, men hvad om spørgeren præciserede, hvad man bliver bedt om i opgaveteksten?
I det første indlæg står en ligning i to ubekendte, og jeg kan i hvert fald ikke umiddelbart deraf læse, hvorfor man skulle give sig til at bestemme de partielle afledede af funktionen
f(x,y) = x^2 + (y+44925)^2 - 45000
//Singularity
I det første indlæg står en ligning i to ubekendte, og jeg kan i hvert fald ikke umiddelbart deraf læse, hvorfor man skulle give sig til at bestemme de partielle afledede af funktionen
f(x,y) = x^2 + (y+44925)^2 - 45000
//Singularity
Skriv et svar til: Differantiation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
