Matematik
vækstrate
28. august 2005 af
Atky (Slettet)
en produktion nedsættes med 5%pr. kvartal. Hvor stort er det årlige procentvise fald?
svaret er 18,55%
-er meget usikker på hvordan jeg skal bære mig ad.
min udregning:
a^(3)-1=-0,05<=>a=kubikroden af (0,95)<=>a=0,983.. fremskrivningfaktor pr.år.
vækstrate=0,983-1=-1,69% som i kan se er jeg på et vildspor håber nogen kan hjælpe mig.
på forhånd tak, og skriv gerne hvad i tænkte. tak igen :D
svaret er 18,55%
-er meget usikker på hvordan jeg skal bære mig ad.
min udregning:
a^(3)-1=-0,05<=>a=kubikroden af (0,95)<=>a=0,983.. fremskrivningfaktor pr.år.
vækstrate=0,983-1=-1,69% som i kan se er jeg på et vildspor håber nogen kan hjælpe mig.
på forhånd tak, og skriv gerne hvad i tænkte. tak igen :D
Svar #1
28. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Produktionen nedsættes med 5% (vækstprocent: -5) per kvartal.
Efter et kvartal er produktionen derfor 95% af den oprindelige, efter to kvartaler 100*(0,95)^2 % af den oprindelige, etc.
Opskriv et udtryk for produktionens størrelse efter n kvartaler, n = 0,1,2,...
Vær opmærksom på, at der spørges til det årlige procentvise _fald_, ikke produktionens størrelse.
//Singularity
Efter et kvartal er produktionen derfor 95% af den oprindelige, efter to kvartaler 100*(0,95)^2 % af den oprindelige, etc.
Opskriv et udtryk for produktionens størrelse efter n kvartaler, n = 0,1,2,...
Vær opmærksom på, at der spørges til det årlige procentvise _fald_, ikke produktionens størrelse.
//Singularity
Skriv et svar til: vækstrate
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
