Matematik

kvadratkomplettering

23. maj 2012 af kidmartion (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lidt problemer med denne opgave.

Kuglen i rummet er givet ved ligningen:
Skal bestemme radius og koordinatsættet til centrum.
x^2-2x+y^2+6y+z^2+2z+2=0

Først anvender jeg kvadratkomplettering til at omskrive ligningen til kuglens form.

<=> 

(x-1)^2-1+(y+3)^2+9+(z+1)- 1+2 = 0

Hvorfor skal det være (z+1)- 1+2 og ikke (z+1) +1 +2 

Mvh. Martin


Svar #1
23. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

kuglens centrum = (-1,3,1) 
Radius= kvadratrod9=3

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2012 af mathon

      fordi
                  ....  z2 + 2z = (z+1)2 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Desuden skal det være - 9 og ikke + 9., da (y+3)2 = y2 + 32 + 6y, og man med parentesen har 9 for meget.


Skriv et svar til: kvadratkomplettering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.