Matematik

Funktionvækst

23. maj 2012 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa allesammen.

Jeg sidder og læser op til skriftlig eksamen, og regner derfor et par gamle eksampenssæt.

Jeg er gået i stå i en opgave, der omhandler funktionsværdi:

En eksponentielt voksende funktion f har fordoblingskonstanten 3. Det oplyses at f(0)=5.

a) Udfyld et skema som nedstående:

x      0   3   6
f(x)  5    ?   ?

Mit spørgsmål er hertil hvordan jeg bærer mig ad.

Tak på forhånd.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når fordoblingskonstanten for den eksponentielle funktion er 3, betyder det, at f(0+3) = 2·f(0) ,
og at f(3+3) = 2·f(3) .


Svar #2
23. maj 2012 af Mettexd (Slettet)

Fostår ikke helt hvad du mener. Altså skal jeg benyte mig af fordoblingskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det skal man da, som jeg netop har angivet i #1. I opgaven skal man beregne f(3) og f(6), og man kender værdien f(0) . Så har man, som vist i #1

f(3) = f(0+3) = 2·f(0) = 2·5 , og

f(6) = f(3+3) = 2·f(3) = 2·2·5


Svar #4
23. maj 2012 af Mettexd (Slettet)

Hvor får du 2*f(0) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2012 af nielsenHTX

#4 hver gang x vokser med fordoblingskonstanten bliver f(x) 2 gange så stor. (deraf ordet fordobling)

her er fordoblingskonstanten 3 så derfor er

f(x+3)=2·f(x)

du kender f(0) og der gælder jo så specifikt at

f(0+3)=2·f(0)

 


Svar #6
23. maj 2012 af Mettexd (Slettet)

Årh, tak skal du have! Fik fat i det :)


Skriv et svar til: Funktionvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.