Studievalg og videregående studie

Cand. mag. Internationale studier AU

25. maj 2012 af SunB (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hi,

Jeg står som så mange andre og skal til at søge en videregående uddannelse. Jeg har et meget godt øje til studiet: Internationale studier på AU. Men dette er en tværfaglig kandidat uddannelse, hvor optagelse er relevant bachelor. På AU's hjemmesider giver de eksempler som jura, statskundskab, sociologi, økonomi eller en relevant humanistisk bachelor. Samtidig kigges der også på ens CV.

Nu står jeg så i den situation, at jeg skal vælge hvilken bachelor jeg skal tage for at blive optaget på denne kandidat. Derfor håber jeg der er nogle med erfaring inden for studiet eller andre med deres meninger, vil give deres mening om det mest relevante studie.

Jeg overvejer jura på KU, hvor jeg forhåbentlig kan få nogle studiejobs hos nogle internationale organisationer eller ambassader. Derudover finder jeg også jura meget spændende. Men jeg ved ikke om jurastudiet er internationalt nok?

En anden mulighed kunne være statskundskab, hvor jeg dog kun har et gennemsnit, der kan få mig ind på SDU. Her tror jeg, at det er mere vanskeligt at skaffe studiejobs og SDU er vel ikke lige så anerkendt som AU eller KU?

Håber på nogle gode svar :)

Vh

Søren


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2012 af Roman Garcia

BA-delen på jura er en god grunduddannelse. Dog arbejder man primært med danske retsforhold.

Internationale studier er derudover en uddannelse der har et stort element af metode i sig, og den juridiske metode er forholdsvis fastlagt. Derfor vil humanistiske fag nok være en bedre grunduddannelse, hvis man vil læse internationale studier. F.eks. vil fag som sociologi og antropologi nok passe meget godt til en overbygningsuddannelse vedrørende internationale studier.


Skriv et svar til: Cand. mag. Internationale studier AU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.