Samfundsfag

Nationaløkonomi - læsning af tabel

26. maj 2012 af ovnfad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er ved at skrive en samf opgave om regeringens økonomiske redegørelse fra december 2011, og jeg støder gentagne gange på forkortelsen "do." i tabellen, som jeg normalt ville læse som "ditto", men det giver ingen mening.

Her er linket til redegørelsen: http://www.oeim.dk/danoko/oekonomisk-redegoerelse-dec-2011-publikation.pdf

Det er tabel 1.6 jeg har brug for at forstå.

Der står bl.a. under "Offentlige finanser", "Do. i pct. af BNP" hvilket jeg ikke forstår betydningen af.

Jeg ved ikke om jeg overser noget åbenlyst, men jeg har virkelig brug for at forstå tabellen, så hvis noget kan forklare mig det ville jeg være meget taknemmelig!

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. maj 2012 af Walras

Det betyder skam "ditto". Det er blot, fordi det er for langt at skrive "betalingsbalance i pct. af BNP" eller "offentlig salde i procent af BNP". I stedet bruger man så "ditto i procent af BNP", idet "ditto" henfører til begrebet lige oven over i tabellen eller det begreb, som er markeret med "(do.)".

Ditto betyder jo "samme som".


Svar #2
26. maj 2012 af ovnfad (Slettet)

Mange tak.

Jeg synes det er en forvirrende måde at "forkorte" på, da der kommer til stå "do." over det hele, og jeg har aldrig hørt om nogen regel for at "ditto" gælder for ord der står lige oven over...

Bare for at være helt sikker, kan du bekræfte at jeg læser rækkerne rigtgt?

"30-årig realkreditobligation (do.)" = "30-årig realkreditobligation (pct. p.a.)"

"Betalingsbalancen (do.)" = "Betalingsbalancen, mia. kr."

"Do. i pct. af BNP" (første række)  = "Betalingsbalanen i pct. af BNP"

"Do. i pct. af BNP" (anden række) = Nettofordring på udlandet i pct. af BNP"

"Do. i pct. af BNP" (trejde række) = "Offentlig saldo i pct. af BNP"

"Do. i pct. af BNP" (fjerde række) = "Offentlig bruttogæld (ØMU gæld) i pct. af BNP"

 

På forhånd tak! :)

 


Svar #3
26. maj 2012 af ovnfad (Slettet)

tabel 1.6


Skriv et svar til: Nationaløkonomi - læsning af tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.