Matematik
Integraler...
19. september 2003 af
Mille (Slettet)
Hej!
Jeg har fået stillet opgaven: (3.026 i "eksamensopgaver i mat. - 1-årigt forløb til højniveau")
Funktionen f er bestemt ved f(x) = e^x-e^(-x), x > 0
Bestem tallet a, således at punktmængden bestemt ved ((x,y)/ 0
Men jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe det an.
Nogen der har nogen forslag?
Mille
Jeg har fået stillet opgaven: (3.026 i "eksamensopgaver i mat. - 1-årigt forløb til højniveau")
Funktionen f er bestemt ved f(x) = e^x-e^(-x), x > 0
Bestem tallet a, således at punktmængden bestemt ved ((x,y)/ 0
Men jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe det an.
Nogen der har nogen forslag?
Mille
Svar #2
19. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Det ønskede areal er
integralet fra 0 til a af e^x-e^(-x).
Stamfunktionen finder du let: e^x+e^(-x).
Funktionen cosh ("cosinus hyperbolis") er defineret ved
cosh(x) = (e^x+e^(-x))/2,
d.v.s. din stamfunktion på nær en konstant.
cosh og dens inverse - skulle være tilgængelig på en rimelig lommeregner.
integralet fra 0 til a af e^x-e^(-x).
Stamfunktionen finder du let: e^x+e^(-x).
Funktionen cosh ("cosinus hyperbolis") er defineret ved
cosh(x) = (e^x+e^(-x))/2,
d.v.s. din stamfunktion på nær en konstant.
cosh og dens inverse - skulle være tilgængelig på en rimelig lommeregner.
Skriv et svar til: Integraler...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
