Dansk

Dansk eksamen STX 2012 - Litterære artikel Tyngde :)

26. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej søde mennesker :)

Jeg frygter lidt, det som jeg har skrevet til dansk eksamen. Jeg vil gerne oploade min opg., hvis en af jer er interesseret i at læse den igennem, og se hvor den ligger hen.. Jeg er bange for at have misforstået opgaven .. :(

Tusind tak på forhånd!

Vedhæftet fil: EKSAMEN DANSK send.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2012 af BeauregardTT (Slettet)

Jeg har netop læst din opgave, maria1550, og jeg må indrømme, at jeg ikke helt er enig i din analyse - eller i hvert fald ikke i din tematiske indledning.

Desuden synes jeg, at du springer lige lovligt let henover realismebruddet, når man tænker på, at det var ét af de helt store fokuspunkter ift. novellen. Endvidere skriver du, at dette brud forekommer under snakken om huse, hvilket jeg heller ikke er enig i.

I min optik udgør realismebruddet den ironiske leg med tyngde - noget, der velsagtens forbindes med alvor og eftertænksomhed (Nikolaj) - som så pludselig i novellen optræder konkret i form af vægte og pontoner af bly.

Det er jo ikke realistisk, at ægtemanden beder sin hustru om at bære strygejern på hofterne under kirkegangen, så hun kan fornemme alvoren i deres bryllup.

Imidlertid synes jeg, at du skriver rigtig, rigtig fint og overskueligt, og din perspektivering til senmoderne noveller er ligeledes god.


Svar #2
26. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Tusind tak, fordi du gad og læse min stil igennem! 

Tja, det har jeg godt nok opdaget efter at have læst andres opgaver igennem :( Tror du, at jeg lægger på en dumpe karakter ? 


Svar #3
26. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

En anden ting, hvorfor kan det ikke være en realitetsbrud? Fordi man hører i novellen, at de flytter til et mindre hus. og dernæste siger fortælleren at man flytter til et mindre hus, fordi man tjener god penge? det er modsigende, for hvis man tjener god penge plejer man at flytte i et større hus .. :S Er det ikke brud i realiteten ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2012 af fantafree (Slettet)

Der stod da ikke direkte at han tjente gode penge. Han mente vel selv at han var bedre end hende, og jeg tror blot, at deres forskellige uddanneder(Nikolaj: uddannet i æstetik og medier, Lulu under uddannelse som sygeplejerske), er med til at karakterisere deres personligheder. Nikolajs arbejder iøvrigt som tegneseriekonsulent, hvilket ikke ligefrem er noget jeg forbinder med "gode penge". 

 

Dog studsede jeg også over deres flytning fra stort til småt, men jeg udlod at beskrive det.

 


Svar #5
26. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

hmm.. Tror i de vil dumpe en for at have misforstået opgaven?? :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2012 af BeauregardTT (Slettet)

Uha, det er svært at sige. Jeg er jo ikke censor og således ikke 100% klar over, hvad der lægges vægt på ift. sådan en opgave. Umiddelbart tror jeg dog ikke, at du dumper. Overhovedet. Det kræver vist, at det står helt galt til :) 

Angående deres flytning fra større til mindre hus, tror jeg, at du skal se det i forbindelse med Nikolajs fornuft og alvorlige person. Stod det til Lulu, var de sikkert flyttet ind i et palads, fordi hun er spontan og ikke tænker mere end to timer frem.

Endvidere er det min overbevisning, at Nikolaj finder "mening" ved at flytte ind i et lille hus, ligesom han finder mening ved at beskæftige sig med små, unikke opgaver, jf. Tintin-projektet. 

For ham handler det altså om ikke at være stereotyp, men med tyngde - dvs. egenrefleksion og alvor i sind, hvilket  igen kan understøttes af hans mishag ift. Lulus valg af uddannelse. 

 


Svar #7
26. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Min opgave er jo næsten helt galt !!!!! Sikke en begyndelse :)!! 
Er nu 100% sikker på, at jeg får enten 00 eller 02 .... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2012 af BeauregardTT (Slettet)

Rolig nu... Som sagt skriver du jo smukt, og der er et godt flow i din tekst :)


Skriv et svar til: Dansk eksamen STX 2012 - Litterære artikel Tyngde :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.