Matematik

eksponentiel vækst

29. maj 2012 af TinnaL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal gøre rede for begrebet eksponentiel vækst, men jeg kan ikke finde noget om det i min bog. 
Er der nogen som kan give en forklaring på hvad det er og hvad forskellen på eksponentiel væks og eksponentiel udvikling er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af mathon

eksponentiel udvikling er
når de variable x og y opfylder
                                                              y = b
·ax      a,b∈R+
 

  eksponentiel vækst er
                                                             1+ry = aΔx
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2012 af Jona5336 (Slettet)

Ved eksponentiel vækst gælder at a-tallet er fremskrivningsfaktoren. Den beskriver altså hvor stor en procentdel din startværdi(b-tallet) stiger eller falder med. 

Her gælder det at a > 1, er der positiv vækst og a<1 er der negativ vækst.

x er antallet af perioder efter undersøgelsen. 

Håber du kan bruge det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg tror ikke der er den store forskel, bortset fra at med vækst mener man nok typisk noget der vokser:

f = ba^x = b(1+r)^x

så r skal være positiv for det er vækst. Det kan også skrives som:

f = b*exp(k*x) , hvor så k>0 for at det vokser.

Men har du ikke fået af vide at der er nogen forskel, så er det det samme :)


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.