Kemi

Mængdeberegning

29. maj 2012 af bananman (Slettet)

Hej jeg har en opgave som jeg har svært ved, den lyder;

1 g af et ukendt mættet triglycerid, hvor de indgående fedtsyrer er ens, koges i en alkoholisk opløsning med 25 ml 0,2 M KOH. Når forsæbningen er løbet til ende, tilbagetitreres af base med 15,4 ml 0,106 M HCl.

Beregn hvor mange mol H3O der er brugt ved tilbagetitreringen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af emde93 (Slettet)

n(HCl) = n(H3O) => n(H3O) = V(HCl) * C(HCl) = 15.4 * 10-3 L * 0.106 mol / L = 0.0016324 mol


Svar #2
29. maj 2012 af bananman (Slettet)

tak, men  kunne De også hjælpe mig med denne; Beregn hvor mange mol OH, der er brugt til forsæbningen af triglyceridet?

på fohånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af emde93 (Slettet)

n(KOH) = n(OH-)

Der blev tilsat 25 mL 0.2 M KOH

n(OH-)start = 25 * 10-3 L * 0.2 mol / L = 0.005 mol 

Vi beregnede før at der blev brugt 0.0016324 mol H3O+ som er den mængde der går i reaktion med det overskydne OH- 

n(OH-)forbrugt = n(OH-)start - n(OH-)overskud = 0.005 mol - 0.0016324 mol = 0.0033676 mol


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.