Matematik

HJÆLP TIL MAT!!!!

28. august 2005 af simon2730 (Slettet)
jeg har et problem med disse ligninger, og har altid haft det med ligninger generalt...
så hvis nogle gider at hjælpe (meget gerne med udregninger) ville det være top nice!!

2x-(8x+2) = -3(x-8)

8(2x-1/2) = 2/3(3x+6)-1

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af iB (Slettet)

For begge dine ligninger skal du starte med at få hævet paranteserne. for 2x-(8x+2) = -3(x-8) skal du f.eks hæve minusparentesen på venstre side, og gange ind -3 på højre side, for at få hævet paranteserne.

Prøv at starte med det, og skriv tilbage her, hvis du stadig har problemer.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2005 af Liv2004 (Slettet)

ligning 1)

2x-(8x+2) = -3(x-8) <=>
2x-(8x+2) = -3x+24 <=>
2x-8x-2 = -3x+24 <=>
2x-8x+3x = 24+2 <=>
-3x = 26 <=>
x = 26 / -3 <=>
x= -(26/3)

ligning 2)
8(2x-1/2) = 2/3(3x+6)-1 <=>
16x - 4 = 2x + 4 -1 <=>
16x-2x =4-1+4 <=>
14 x = 7 <=>
x=14/7 <=>
x=1/2

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af jgthb (Slettet)

gør følgende:

2x-(8x+2) = -3(x-8)
2x-8x-2 = -3x+24
-6x-2 = -3x+24
-6x+3x = 24+2
-3x = 26
x = -26/3

håber det kunne hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2005 af jgthb (Slettet)

hehe. det må jeg sige. ja, så var mit jo lidt overflødigt

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: '14/7' skal retteligt være '7/14'. Ellers korrekt.

//Singularity

Skriv et svar til: HJÆLP TIL MAT!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.