Matematik

HJÆLP forskrift i TI89

29. maj 2012 af limao (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f (x)=b⋅x^a opfylder, at f(2)=3 og f(4)=7 .
a) Bestem en forskrift for f.

 

Hvordan finder man /gør det i TI-89 lommeregner?? :)


Svar #1
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Plz. hjælppppp :(


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2012 af KemFysBio (Slettet)

Kære limao
Da det er en potensfunktion, finder du a ved hjælp af, a=log(7/3)/log(4/2) og b ved 3/2^a.
Du kan også gøre det i hånden, ved at sige (7=4^a)/(3=2^a), også løse/isolere a, alt efter hvordan du nu gør det selv.
Du bruger bare den normale regnefunktion.
Mvh.
KemFysBio.


Svar #3
29. maj 2012 af limao (Slettet)

1000tak :-)


Svar #4
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Kan du måske også hjælpe mig med en anden opgave?
- jeg ved heller ikke hvordan jeg skriver den på TI89`:)

 

En funktion f er bestemt ved
f (x)= x4 +8x3 +18x2 +16x+5.
a) Løs ligningen f (x)=0.
b) Bestem f ′(x) , og bestem monotoniforholdene for f.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2012 af KemFysBio (Slettet)

Hvis det er med lommeregner kan du bruge din solve funktion, og monotoniforholdende finder du ved at bruge nulreglen/finde diskriminanterne på din differentialkvofficient, og undersøger funktionens omgivelser.


Svar #6
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Jeg har prøvet og skrive det ind på lommeregneren med solve, men den siger error. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2012 af KemFysBio (Slettet)

Solve(0=x4 +8x3 +18x2 +16x+5,x). Færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man bemærker, at summen af koefficienterne til de lige potenser er lig med summen af koefficienterne til de ulige potenser:

1 + 18 + 5 = 8 + 16

Heraf ser man, at x = -1 er en rod i polynomiet, hvorfor

f(x) = x4 + 8x3 + 18x2 + 16x +5 = (x+1)·(x3 +7x2 +11x +5) .

Det samme er tilfældet for polynomiet x3 +7x2 +11x +5 , (1+11 = 7+5) , så x = -1 er også rod i 3.-gradspolynomiet, hvorfor

f(x) = x4 + 8x3 + 18x2 + 16x +5 = (x+1)·(x3 +7x2 +11x +5) = (x+1)·(x+1)·(x2 +6x +5) = (x+1)·(x+1)·(x+1)·(x+5)


Svar #9
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Jeg får det til x=-5 or x= -1

 

Kan det passe? :)


Skriv et svar til: HJÆLP forskrift i TI89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.