Matematik

tangentligningen

30. maj 2012 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder og kigger på nogle rettelser i mine gamle opgaver, jeg har stykket: 

beregn tangentligningen for f(x)=x3-2*LN(x) i x=1

f(x)=x3-2*LN(x)

f'(x)=3*x2-2*1/x

f'(1)=3*12-2*1/1

a=1

y=f(1)=13-2*LN(1)

=-1

det skal åbentbart blive 1 men forstår ikke lige hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af PeterValberg

13 - 2*ln(1) = 1 - 0 = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Der gælder, at

f(1) = 13 - 2*ln(1) = 1

idet

ligningen ex = 1 har løsningen 0. Jævnfør potensregnereglerne.

Dvs.

y = 1*(x-1)+1 =1x 


Svar #3
30. maj 2012 af Thezzen (Slettet)

så 2ln(1) forsvinder, så konstanten forsvinder også?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Da ln(1) = 0 så bliver leddet lig med nul


Skriv et svar til: tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.