Matematik

Brøk regning

30. maj 2012 af Milla97 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

7/54*6/53*5/52

Brøken skal ganges

7,6 og 5 er tæller, mens 54,53 og 52 nævner. 

Hvordan regner man det her ud

Tak i forvejen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af 123434 (Slettet)

F.eks

1/2*1/3=1*1/2*3=1/6

1/2*1/3*1/4=1*1*1/2*3*4=1/24

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af LineAaes (Slettet)

Man ganger brøker med hinaden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner, og derefter forkorter du :) 


Svar #3
30. maj 2012 af Milla97 (Slettet)

Kan det ikke passe at det bliver til 2 i nævner og 2 i tælleren. Undskylder, hvis jeg stiller for dumme spørgsmål, men er ikke den bedste til matematik.... ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af 123434 (Slettet)

7*6*5/54*53*52=210/148824


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2012 af LineAaes (Slettet)

you have to ask stupid to become clever ;) 

det giver (35)/(24804)


Skriv et svar til: Brøk regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.