Matematik

Matemik hjæælppp

31. maj 2012 af Sullerman2500 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Per og kim har vundet 15.600. i tips

de skal dele gevinsten i forholdet 2:3

Hvor meget får de hver, når der først skal betales

15 % i skat af gevinsten ?

Plzz hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2012 af jnl123

 

85% af 15.600:      15600*(85/100) = X

3/5 af X til den ene :        (3/5)*X  = Y1

2/5 af X til den anden:      (2/5)*X   =  X - Y1 = Y2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2012 af nielsenHTX

beløbet de skal dele er så

15600 *0,85

det skal deles i 2+3=5 dele

en del er

15600 *0,85 / 5

Per skal altså have

(15600 *0,85 / 5) *2

kim skal så have

(15600 *0,85 / 5) *3

indtast selv de angivne størrelser 


Skriv et svar til: Matemik hjæælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.