Matematik

Weakest precondition for selection

31. maj 2012 af ThomasSdk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

 

Jeg skal beregne weakest precondition for følgende selection-programkode:

{P: x≥0 ∧ y≥0 ∧ z≥0 }
if (x > y && x > z)
max = x;
else if (y > x && y > z)
max = y;
else
max = z;
{Q: max≥x ∧ max≥y ∧ max≥z ∧ ( max=x ∨ max=y ∨ max=z )}

Indtil videre er jeg kommet frem til:

wp(A,Q)≡wp(if B then S1 else S2)≡
(B∧wp(S1,Q))  v (¬B ∧wp(S2,Q))≡
(B∧wp(S1,Q))v(¬B ∧(if S2.B then S2.S1 else S2.S2,Q))
(B ∧wp(S1,Q))v (¬B ∧((S2.B∧wp(S2.S1,Q)) v (¬S2.B ∧wp (S2.S2,Q))) =
(B ∧wp(S1,Q))v (¬B ∧S2.B∧wp(S2.S1,Q)) v (¬B ∧ ¬S2.B ∧wp (S2.S2,Q))

Der er indsat bogstaver i den nederste linie for at gøre det mere overskueligt:
B: (x > y && x > z)
S1: max = x
S2.B: y > x && y > z
S2.S1: max = y
S2.S2: max = z

Er der nogen der ved hvordan man så kommer videre?

 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2012 af FætterGlad (Slettet)

Af ren nysgerrighed: hvad og hvor læser du? :)

Desværre kan jeg ikke hjælpe.


Svar #2
01. juni 2012 af ThomasSdk (Slettet)

PBA Software (overbygning på datamatiker)  - Nordjylland


Skriv et svar til: Weakest precondition for selection

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.