Matematik

forklaring af omskrivning

02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

-8*(1-4x2)-3/2 + (-8x(1-4x2)-5/2(-8x)) = -8(1-4x2)-3/2 - ((64*3)/2) *x2 (1-4x2)-5/2

 

jeg forstår ikke hvorfor 64 ganges med 3 og divideres med 2???

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2012 af YesMe (Slettet)

Det forstår jeg heller ikke. (3/2) bør fjernes til højre.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2012 af peter lind

Har du skrevet den rigtig op?. I sidste led har du -8x stående både foran og bagved. Det giver (-8x)2 = 64x2. Jeg kan ikke se noget med 3 nogen steder på venstre side


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2012 af SuneChr

# 0  Andet led på højre side skal hedde

+ 64·x2·(1 - 4·x2)- 5/2


Svar #4
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

jeg har skrevet det ned i en time fra tavlen, så det må være min fejl.. jeg har nok skrevet forkert ned. 

 


Svar #5
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Det udtryk jeg sidder med kommer af 

arccos(2x)+x2+x

differentieret 3 gange. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Med f(x) = Arccos(2x) + x2 + x fås

f '(x) = 2x - 2/√(1 - (2x)2) ,

f ''(x) = 2 -2·(-1/2)·(-8x)·(1 - (2x)2)-3/2 = 2 - 8x·(1 - (2x)2)-3/2 ,

f '''(x) = -8·(1 - (2x)2)-3/2 -8x·(-3/2)·(-8x)·(1 - (2x)2)-5/2

         = -8·(1 - (2x)2)-3/2 - (3/2)·64x2·(1 - (2x)2)-5/2 .

På venstre side i #0 mangler der således en faktor (-3/2) i det 2. led.


Svar #7
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Tak for det


Skriv et svar til: forklaring af omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.