Matematik
Integralregning
Hej. Jeg sidder med et lille problem.
Det er opgave 5 (side 4), hvor jeg skal bestemme integralet af en ukent funktion. Jeg kender kun nulpunkterne på funktionen og dens arealer? Det er både opgave a og b, se link under:
http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110523%20hhx111MATA23052011CAF7.ashx
Tak.
Svar #1
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man ved, at
-4∫4 f(x) dx = 68 og at -4∫8 f(x) dx = 52 .
Så benytter man indskudsreglen for integraler til at indse, at
4∫8 f(x) dx = 4∫-4 f(x) dx + -4∫8 f(x) dx = -4∫8 f(x) dx - -4∫4 f(x) dx = 52 - 68 .
b) Benyt, at -4∫8 (f(x) + k) dx = -4∫8 f(x) dx + -4∫8 k dx = -4∫8 f(x) dx + k·(8 -(-4)) = 112
Svar #2
02. juni 2012 af balcony (Slettet)
Tak for besvarelsen.
Jeg har total misforstået opgaven. Troede man skulle udregne funktionen f, men det er jo ikke tilfældet.
I opgave b, er det en regneregel du anvender der? Du kan ikke uddybe, hvad du gør vel? og hvad k egentlig er en betegnelse for?
Svar #3
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
I opgaven er k et tal, en konstant. Man udnytter at en stamfunktion til en konstant k er funktionen kx.
a∫b k dx = k · [x]ba = k · (b - a)
Svar #4
02. juni 2012 af balcony (Slettet)
Okay mange tak,
Jeg tænkte på om, du ikke også lige kunne hjælpe mig med opgave 7 b s. 6 i samme eksamenssæt?
Bestem den afsætning, der giver størst overskud?
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
