Matematik

Logaritmefunktioner

02. juni 2012 af mimok (Slettet)

Logaritmefunktioner omvendte funktioner til eksponentialfunktioner, hvad menes er med dette? Er der nogen der kan give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

En logaritmefunktion er den omvendte funktion til en eksponentialfunktion:

ln(x)  --  ex , og  log(x) -- 10x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2012 af jnl123

i forlængelse af #1 :

så hvis man f.eks. vil isolere x i ligningen:

ex = 2

så kan man tage ln på begge sider:

ln(ex) = ln(2)    =>     x = ln(2)            (fordi ln(ex) = x)

 

eller omvendt opløfte e i begge sider hvis man skal isolere x i ligningen:

ln(x) = 2

eln(x) = e2    =>    x = e2         (fordi eln(x) = x)


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.