Matematik

Forklaring ..

03. juni 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. Jeg sidder lige og kigger på nogle gamle matematik noter da jeg snart skal op.
Men der er lige en opgave som er rettet, men som jeg ikke kan finde en forklaring på hvorfor det skal regnes på den måde.
her er den så :

En funtion er givet ved f(x)= 1/3x^3+e^4
bestem f'(x)
svar: f'(x)= 0,99x^2+ 4*e^4x

rettet: nej, f¨(x)= 3* 1/3*x^2+4*e^4x = x^2 + 4*e^4x.

hvordan kan det være at der ender med at stå x^2?  når man ganger 3 med 1/3 burde det så ikke være anderledes ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind

Der gælder alment (a*xn)' = n*a'*xn-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2012 af ibibib (Slettet)

3·1/3 = 1 og derfor er 3·1/3x = 1x = x


Skriv et svar til: Forklaring ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.